Nou, dat ziet er toch echt Engels uit? De plaatselijke supermarkt is maar een kleintje, dus het is hier en daar een beetje improviseren. Maar wij hebben vanavond weer heerlijk gegeten in onze cottage die zo in een roman van Jane Austen zou passen.
2 Hereford biefstukken
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
250 gr kastanjechampignons, in plakjes
flinke scheut rode wijn
peper en zout
1 klein blik ossenstaartsoep (hier in Engeland is dat dikke soep, ik weet niet hoe dat in Nederland is, maar anders de saus op het laatst wat laten binden met maizena)
Fruit de ui en de knoflook in een klontje boter lichtbruin.
Voeg de champignons toe en bak alles ongeveer 5 tot 8 minuten.
Giet de rode wijn erbij en laat even koken.
Voeg het blikje soep toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met zout en peper.
Bak ondertussen de biefstukjes in een klontje boter.
Neem uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Doe de saus in de koekenpan met het achtergebleven braadvet en laat nog even goed doorkoken.
Laat de saus eventueel binden met wat maizena.
Serveer met doperwten en gebakken aardappelen.
2 Hereford biefstukken
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
250 gr kastanjechampignons, in plakjes
flinke scheut rode wijn
peper en zout
1 klein blik ossenstaartsoep (hier in Engeland is dat dikke soep, ik weet niet hoe dat in Nederland is, maar anders de saus op het laatst wat laten binden met maizena)
Fruit de ui en de knoflook in een klontje boter lichtbruin.
Voeg de champignons toe en bak alles ongeveer 5 tot 8 minuten.
Giet de rode wijn erbij en laat even koken.
Voeg het blikje soep toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met zout en peper.
Bak ondertussen de biefstukjes in een klontje boter.
Neem uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Doe de saus in de koekenpan met het achtergebleven braadvet en laat nog even goed doorkoken.
Laat de saus eventueel binden met wat maizena.
Serveer met doperwten en gebakken aardappelen.
Reacties
Een reactie posten