Gisteren was het eerste Paasdag, dus een echt voorjaarsmenu op tafel gezet. We begonnen met een amuse van ei, daarna deze aspergerollade uit Allerhande nr. 3 met daarbij salade met pancetta en rosti-rondjes. En als toetje Tarte Tatin.
Dit recept is voor 4 personen. Ik kon geen kleine rollade vinden, dus een grote genomen en alles wat we niet opgegeten hebben, eten we morgen gewoon koud op brood.
1 bos groene asperges
1 varkensfiletrollade à 900 gr.
25 gr boter, in kleine stukjes
80 gr serrano ham
olijfolie
Verwarm de oven voor op 180C.
Snij de houtachtige uiteinde van de asperges en kook ze 4 minuten.
Laat afkoelen.
Verwijder het netje van de rollade en snij het vlees overlangs door, maar laat de helften wel aan elkaar zitten.
Bestrooi de binnenkant met peper en zout, verdeel de ham erover.
Leg 4 asperges in het midden en verdeel de boter erover.
Vouwde rollade weer dicht en bind hem op met keukentouw.
Bestrooi met peper en zout.
Verhit olijfolie in een ovenvaste braadpan en bak het vlees in 4 minuten rondom bruin.
Zet de pan zonder deksel in de oven en bak de rollade 40 minuten.
Bedruip halverwege met het bakvet en keer de rollade.
Laat de rollade uit de oven 10 minuten rusten met de deksel op de pan.
Verwijder het touw en snij de rollade in plakken.
Serveer met de rest van de asperges.
Reacties
Een reactie posten