Eerlijk gezegd nog niet geproefd, want het brood komt net uit de oven. Maar het ruikt en ziet er heerlijk uit. Voor morgen bij het paasontbijt met (room)boter en jam!Het recept komt uit Landleven nummer 3 van dit jaar.
100 gr rozijnen
500 gr bloem
1 zakje bakpoeder
2 eieren
125 gr roomboter op kamertemperatuur
250 gr volle kwark
1 zakje vanillesuiker
1/4 tl zout
Giet kokend water over de rozijnen en laat 15 minuten weken.
Doe alle andere ingrediënten in een beslagkom en meng goed door elkaar met de deeghaken van de mixer.
Laat het deeg 15 minuten rusten.
Giet de rozijnen af en kneed ze door het deeg heen.
Verwarm de oven op 150C.
Bekleed een cakeblik met bakpapier.
Vouw het deeg enkele malen dubbel en leg met de naad naar beneden in het bakblik.
Dek af met een theedoek en laat nog een kwartiertje staan.
Bestrijk de bovenkant met een beetje melk.
Bak het brood 1 uur in de oven goudbruin en gaar.
Reacties
Een reactie posten