Ik was een beetje huiverig voor een sladressing met alleen beetje olijfolie en redelijk wat citroensap, maar omdat de pancetta best zwaar van smaak is, maakte het citroensap het geheel juist lekker fris.
In het originele recept uit de Allerhande staat dat je jonge bladsla kunt gebruiken, maar ik heb veldsla en nog een restje rucola gebruikt. Ook erg lekker!
80 gr pancetta, in dunne reepjes
3 el olijfolie
2 sneetjes witbrood, zonder korst
10 kwarteleitjes
1 zak veldsla of jonge bladsla
1 citroen, uitgeperst
Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de pancetta op laag vuur 5 minuten.
Verkruimel het brood in een keukenmachine, voeg toe aan de pancetta en bak op laag vuur in 10 minuten al omscheppend bruin.
Kook de kwarteleitjes 4 minuten, laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
Besprenkel de sla met 2 el olie en het sap van de uitgeperste citroen.
Halveer de eitjes in de lengte en verdeel over de sla.
Garneer met het gebakken pancetta-broodmengsel.
Reacties
Een reactie posten