In de diepvriezer kwam ik shoarmavlees tegen en manlief had te kennen gegeven dat hij zin had in hartige taart. Eén en één is twee en zie daar: een shoarmataart.
Shoarmataart
250 gr shoarmavlees
1 ui, fijngesneden
1 rode paprika, fijngesneden
100 gr witte kool
4 plakjes bladerdeeg
2 el paneermeel
200 ml kookroom
3 eieren
Knoflooksaus
0,5 el citroensap
0,5 el suiker
4 knoflooktenen, geperst
3 el mayonaise
150 ml crème fraîche
1 el bieslook
1 el peterselie
peper en zout
Ontdooi het bladerdeeg.
Verwarm de oven voor op 200C.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak het vlees 5 minuten.
Voeg de ui, paprika en witte kool toe en bak nog eens 5 minuten.
Vet twee 1-persoonsvormen of 1 springvorm goed in.
Rol het bladerdeeg uit en bekleed de vormen.
Prik gaatjes in de bodem en verdeel het paneermeel over de bodem.
Verdeel de vulling over de vormen.
Klop de eieren los met de room, peper en zout.
Schenk over de vulling.
Bak de taartjes 25 minuten onder in de oven gaar.
Maak ondertussen de knoflooksaus:
Meng de suiker met het citroensap.
Verwarm eventeel het sap een beetje, dan lost de suiker beter op.
Roer alle overige ingrediënten tot een dikke saus.
Serveer de taartjes met sla en de knoflooksaus.
Reacties
Een reactie posten