In de aflevering van deze week waren de Hairy Bikers in Italië. En dat is bij voorbaat al genieten! Op de sardientjes en inktvis na die de heren aan de kust aten, zag het er allemaal heerlijk uit. Eén van de gerechten is deze Stromboli; een opgerolde pizza.
1 pak mix voor pizzadeeg
1 kleine ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 blik tomaatblokjes à 400 gr.
0,5 tl gedroogde oregano
1 tl suiker
8 plakjes prosciutto
1 bol mozzarella, in plakken
basilicumblaadjes
zeezout en vers gemalen zwarte peper
Maak het deeg volgens de aanwijzingen op het pak.
Fruit de ui 5 minuten op laag vuur in een beetje olijfolie.
Voeg de laatste minuut de knoflook toe.
Doe de tomaatstukjes, oregano en suiker erbij en laat 5 tot 8 minuten op hoog vuur koken totdat je een dikke saus hebt.
Breng op smaak met peper en zout.
Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 44cm x 32 cm.
Verdeel de saus over het deeg, laat de randen vrij.
Leg de prosciutto op de saus.
Verdeel de mozzarella en basilicum over de ham.
Vouw de korte kanten een stukje naar binnen.
Rol vanaf de lange kant de pizza stevig op.
Leg de deegrol met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier.
Laat 30 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 200C.
Besprenkel de deegrol met olijfolie en strooi er zeezout en zwarte peper over.
Bak de stromboli 30 minuten in de oven.
Snij de brede repen en serveer met salade en een glas rode wijn.
Reacties
Een reactie posten