Een heerlijk, fris nagerecht. Het recept is voor vier personen, maar twee dagen achter elkaar dit toetje eten is echt geen straf, voor het geval je met z'n tweeën bent!
3 blaadjes gelatine
3 sinaasappels
50 gr suiker
1 tl honing
2 dl yoghurt
125 ml slagroom
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp de helft van de schil boven een pan.
Pers 1 sinaasappel uit en breng het sap met de rasp, suiker en honing aan de kook.
Haal van het vuur en laat al roerend de uitgeknepen gelatine oplossen in het sap.
Roer de yoghurt door het mengsel en laat afkoelen.
Klop de slagroom bijna stijf en spatel door het yoghurtmengsel.
Laat de mousse minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Snij de overige sinaasappels dik tot op het vruchtvlees en in dunne plakken of partjes.
Schep wat mousse op een bordje en garneer met de sinaasappel.
Sprenkel er eventueel wat sinaasappelsap over.
Reacties
Een reactie posten