Er was nog wat kwarkbrood over van het weekend en dat leent zich prima voor een echt Engels nagerecht. Je kunt het ook met wit casinobrood, krentenbrood of croissants maken, maar ik wilde het proberen met het kwarkbrood en dat was een prima keuze. Vaak wordt het met abrikozenjam gemaakt, maar ik had ook nog wat kweeperengelei in de koelkast staan en heb de pudding daarmee gemaakt.
2 plakken kwarkbrood
boter
kweeperengelei
1 ei
125 ml slagroom
2 zakjes vanillesuiker
rasp van 1 sinaasappel of een beetje citroenrasp
1,5 el bruine basterdsuiker
crème fraîche
Verwarm de oven voor op 200C.
Vet 2 eenpersoons ovenschaaltjes goed in met boter.
Besmeer de plakken brood royaal met boter en de gelei.
Snij de boterhammen in vieren en leg de stukjes brood in de vormpjes.
Klop het ei los met de slagroom, vanillesuiker en de rasp.
Schenk dit mengsel over de stukken brood tot de vormpjes bijna vol zijn.
Verdeel de bruine suiker erover en leg er nog een paar kleine klontjes boter op.
Bak 20 - 25 minuten in de oven.
Stort de puddinkjes als ze nog warm zijn op een bordje.
Serveer met de crème fraîche.
Reacties
Een reactie posten