Deze kipchili komt uit de Delicious van maart dit jaar. Je kunt het met couscous eten, maar wij hebben er pandan-rijst bij gegeten. Manlief is niet zo dol op koriander, dus daar heb ik voorzichtig meegedaan, alleen een paar blaadjes bovenop.
2 halve kipfilets, in stukken van 3 cm.
bloem, peper en zout
1 rode ui, in ringen
1 teen knoflook, fijngesneden
1 rode paprika in stukjes
1 el tomatenpuree
400 gr kikkererwten (blik), uitgelekt en afgespoeld
400 gr tomaatblokjes (blik)
2 rode peper, in kleine stukjes
1 tl tabasco
koriander
Meng peper en zout door de bloem.
Haal de kipfiletstukjes door de bloem en schud het overtollige af.
Bak de kip in een scheut olijfolie in 4 minuten bruin.
Haal uit de pan.
Doe eventueel nog een beetje olie in de pan en bak de ui, knoflook en paprika 2 minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut.
Voeg de kikkererwten, tomaatblokjes, rode peper en tabasco toe en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de kip toe en laat met de deksel op de pan een half uurtje zacht stoven.
Bestrooi met korianderblad.
Serveer met rijst of couscous.
Reacties
Een reactie posten