Welk tijdschrift je ook openslaat, welke winkel je ook binnenloopt, overal zie je cupcakes. Zelfs bij Intratuin zag ik spullen liggen om cupcakes te maken. Tja, dan moet ik het toch ook maar eens proberen. Je hoeft niet lang te zoeken op internet naar recepten. De cupcakes heb ik van Toetjes en Taarten en de topping van Cakeje van eigen deeg. Beide websites staan trouwens boordevol heerlijke dingen!
Citroencupcakes
120 gram bloem
150 gram fijne kristalsuiker
1,5 theelepel bakpoeder
2 eetlepels geraspte citroen (Dr. Oetker)of vers geraspte citroenschil
40 gram boter, op kamertemperatuur
1,2 deciliter volle melk
1 ei
Verwarm de oven voor op 170C.
Meng in een keukenmachine op de laagste stand de bloem, suiker, bakpoeder en citroenrasp tot een zanderig mengsel is ontstaan.
Voeg langzaam de melk toe totdat deze is opgenomen.
Doe het ei erbij en klop totdat deze ook is opgenomen.
Vul 12 papieren vormpjes voor driekwart.
Dit kan met een lepel, maar het makkelijkst gaat dat met een spuitzak.
Bak 25 - 30 in de oven tot de cakejes gaar zijn.
Creamcheesetopping
100 gr Mon Chou
100 gr ongezouten roomboter
halve tl vanille-aroma
100 gr poedersuiker
Klop de Mon Chou en de boter 3 minuten met een mixer.
Voeg de vanille toe en klop nog even door.
Klop de poedersuiker erdoor, begin op een lage stand anders zit de hele keuken onder de poedersuiker.
Mix nog een paar minuten totdat er mooi romig mengsel is ontstaan.
Breng met een spuitzak een toef aan op de cupcakes of smeer een laagje over het cakeje.
Reacties
Een reactie posten