Dit vind ik nou echt een gerecht voor een zaterdag. Lekker in en om het huis gerommeld, wat boodschappen gedaan en dan heb ik niet altijd meer zin om uitgebreid te koken. Dan is deze broodpizza ideaal.
1 ui, gesnipperd
200 gr sperziebonen
250 gr runderreepjes
1 el cajunkruiden
1 tl kaneelpoeder
200 ml hot ketchup
1 ciabatta afbakbrood, horizontaal gehalveerd
1 bol mozzarella in plakken
1 tl oregano
Verwarm de ovengrill.
Fruit de ui in een beetje olijfolie.
Kook de sperziebonen 2 minuten en giet af.
Bestrooi de runderreepjes met de cajunkruiden, doe in de pan bij de ui en bak 2 minuten.
Schep de bonen erbij en bak 2 à 3 minuten.
Voeg de kaneelpoeder toe.
Verdeel de ketchup over de broodhelften en zet deze op een bakplaat 2 minuten onder de grill.
Verdeel het vlees-bonenmengsel erover.
Leg de mozzarella erop en strooi de oregano erover.
Zet de pizza's 3 minuten onder de grill totdat de mozzarella gesmolten is.
Reacties
Een reactie posten