Ja Kees, daar is hij dan: je eigen soep! Enige tijd geleden aten we bij Kees deze soep en die was erg lekker. Gelukkig was hij bereidt om het recept af te staan, al duurde het even voordat het zover was. De vraag was natuurlijk of de soep net zo lekker is als je hem zelf maakt. Ja dus.
Kees maakt de soep met salami of chorizo, maar ik wilde er natuurlijk een klein eigen 'dingetje' in doen en heb er uitgebakken spekjes aan toegevoegd. Voor een vegetarische versie laat je het vlees gewoon weg; er blijft genoeg smaak over.
1 liter groentebouillon van tabletten
350 gr boerensoepgroente
1 stronkje broccoli, in kleine roosjes
40 gr boter
40 g bloem
1 kleine ui, gesnipperd
0,5 l melk
200 gr MonChou
125 gr spekjes
Zet de groentebouillon op met de soepgroente en broccoliroosjes.
Bak de spekjes uit.
Fruit de ui glazig in de boter.
Voeg de bloem toe en bak 3 minuten zonder te kleuren.
Voeg scheutje voor scheutje al roerende de melk toe.
Voeg halverwege de MonChou toe.
Voeg de rest van de melk toe en daarna zoveel groentebouillon totdat je vindt dat de soep de juiste dikte heeft.
Voeg de groenten en de spekjes toe en breng op smaak met zout en peper.
Laat de soep een nachtje staan en -volgens de bedenker van dit recept- klaar is....
Reacties
Een reactie posten