Een "Official Masterchef Australia Recipe". Ik ben gek op veel dingen die uit Australië komen, dus een kookprogramma iedere dag op Net5 waarin Australia's nieuwe masterchef wordt gezocht, is natuurlijk smullen. En zeker met dit overheerlijke nagerecht.
3 golden delicious
1 el citroensap
110 gr suiker
20 gr ongezouten boter
4 plakjes blderdeeg
crème fraîche
Verwarm de oven voor op 220C.
Schil de appels, snij ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
Meng de appelparten met het citroensap en 1 el van de suiker.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot het formaat van de koekenpan waarin je tarte tatin maakt.
Smelt de boter in een koekenpannetje (ca. 20 cm doorsnede) zonder bruin te laten worden.
Voeg de suiker toe en laat op middelhoog vuur de suiker smelten tot karamel.
Schud de pan af en toe heen en weer om aanbranden te voorkomen.
Leg de appelparten met de bolle kant in de pan en laat 10 minuten zachtjes borrelen.
Leg het deeg over de appels en druk langs de kanten een beetje aan.
Zet de pan 25 minuten in de oven totdat het bladerdeeg mooi is gerezen en goudbruin is geworden.
Laat 10 minuten rusten en keer voorzichtig om op een bord.
Serveer met de crème fraîche.
Reacties
Een reactie posten