Vriendin J. at vandaag mee, dus dat betekent geen vlees of vis op tafel. De Aziatische keuken leent zich uitstekend voor vegetarisch eten, dus even in een kookboekje van Conimex zitten neuzen. Op tafel kwam gewokte nasi goreng en groente-pindasalade met pindasaus.
Groente-Pindasalade
250 gr sperziebonen
1/5 krop ijsbergsalade, in reepjes
1 gele en 1 rode paprika in kleine reepjes
1 kuipje Javaanse pindasaus
4 el ketjap manis
1 blikje ananasstukjes
100 gr taugé
Cassave-kroepoek
Kook de boontjes 5 minuten in ruim kokend water.
Giet de boontjes af en spoel na met koud water.
Meng de sperziebonen, ananasstukjes, paprika en taugé.
Meng in een pannetje het kuipje satésaus met een kuipje water en breng aan de kook.
Breng op smaak met de ketjap.
Schenk de pindasaus over de salade en verkruimel er wat kroepoek over.
Nasi Goreng met cashewnoten
350 gr rijst
1 zakje mix voor Nasi Goreng
3 preien, fijngesneden
1 winterwortel, in kleine plakjes
3 el gembersiroop
wokolie
ketjap manis
150 gr gezouten cashewnoten
Kook de rijst in ruim water met een scheutje ketjap gaar.
Laat afkoelen. (kan eventueel een dag van te voren)
Meng de mix met 1 dl kokend water en laat 10 minuten staan.
Verhit wokolie in een wok.
Roerbak de wortelstukjes 2 minuten.
Voeg de prei toe en roerbak weer 2 minuten.
Voeg de gewelde mix toe en bak 1 minuut.
Voeg de rijst toe en roerbak 5 minuten.
Roer de gembersiroop en cashewnoten door de rijst.
En het eten was heerlijk!!!!
BeantwoordenVerwijderen