Griekenland komt de laatste tijd -zeg maar de laatste paar jaar- slecht in het nieuws. Maar er komen wel hele lekkere dingen uit het getergde land, zoals deze soep.
2 vleestomaten
2 sjalotjes, fijngesneden
1 geperst teentje knoflook
2 dl groentebouillon
1 zongedroogd tomaatje, fijngesneden
0,5 tl tijm
0,25 tl kaneel
2 el dikke griekse yoghurt
Rasp de tomaten op een grove rasp. Je houdt vanzelf de schil in je hand over.
Verhit een flinke scheut olijfolie en fruit het sjalotje en knoflook op zacht vuur 5 minuten.
Voeg de tomatenpulp toe en bak 5 minuten mee op laag vuur.
Voeg de bouillon, het zongedroogde tomaatje, tijm en kaneel toe en laat 15 minuten zachtjes trekken.
Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de soep in borden en doe in ieder bord een eetlepel yoghurt.
Reacties
Een reactie posten