Dit wilde ik al heel lang eens proberen: ijs frituren. Op de website van Allerhande staat deze maand een recept, dus eindelijk eens geprobeerd. Het is niet helemaal een succes geworden, maar dat komt denk ik omdat ik de bollen heb gefrituurd in frituurvet in een frituurpan in plaats van in zonnebloemolie op het vuur. Het vet was eerlijk gezegd wat aan de oude kant en daarom smaakte het een beetje naar kroket......
Maar het zag er wel mooi uit, dus daarom al wel vast op het blog en de volgende keer dus in schone zonnebloemolie!
30 ml water of appelsap
3 el poedersuiker
200 gr aardbeien (diepvries of in het seizoen natuurlijk vers)
4 plakken roombotercake
1 eiwit
4 el bloem
2 bollen vanilleijs
1 liter zonnebloemolie
Verwarm het water met de suiker in een steelpan.
Voeg de aardbeien toe en verwarm ze 5 minuten tot ze ontdooid zijn.
Pureer met een staafmixer..
Voeg eventueel nog wat suiker toe om het iets zoeter te maken
Zet de aardbeiencoulis in de koelkast tot gebruik.
Rooster de plakken cake in een broodrooster en verkruimel in een diep bord.
Doe het eiwit in een ander diep bord en klop los met een vork.
Doe de bloem ook in een diep bord.
Rol de bollen ijs eerst door de bloem, dan door het eiwit en als laatste door het cakepaneermeel.
Herhaal deze handelingen en zorg dat het ijs rondom bedekt is met een paneerlaag.
Leg de gepaneerde bollen ijs in een bakje en zet minimaal 2 uur in de vriezer.
Verhit de olie in een steelpan tot 180C.
Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer.
Schep op een bord een beetje aardbeiencoulis.
Frituur de ijsbollen in 1 minuut goudbruin.
Laat even uitlekken op een stuk keukenpapier en leg op het bord.
Serveer direct.
Reacties
Een reactie posten