Doorgaan naar hoofdcontent

Gefrituurd ijs met aarbeiencoulis


Dit wilde ik al heel lang eens proberen: ijs frituren. Op de website van Allerhande staat deze maand een recept, dus eindelijk eens geprobeerd. Het is niet helemaal een succes geworden, maar dat komt denk ik omdat ik de bollen heb gefrituurd in frituurvet in een frituurpan in plaats van in zonnebloemolie op het vuur. Het vet was eerlijk gezegd wat aan de oude kant en daarom smaakte het een beetje naar kroket......
Maar het zag er wel mooi uit, dus daarom al wel vast op het blog en de volgende keer dus in schone zonnebloemolie!

30 ml water of appelsap
3 el poedersuiker
200 gr aardbeien (diepvries of in het seizoen natuurlijk vers)
4 plakken roombotercake
1 eiwit
4 el bloem
2 bollen vanilleijs
1 liter zonnebloemolie

Verwarm het water met de suiker in een steelpan.
Voeg de aardbeien toe en verwarm ze 5 minuten tot ze ontdooid zijn.
Pureer met een staafmixer..
Voeg eventueel nog wat suiker toe om het iets zoeter te maken
Zet de aardbeiencoulis in de koelkast tot gebruik.
Rooster de plakken cake in een broodrooster en verkruimel in een diep bord.
Doe het eiwit in een ander diep bord en klop los met een vork.
Doe de bloem ook in een diep bord.
Rol de bollen ijs eerst door de bloem, dan door het eiwit en als laatste door het cakepaneermeel.
Herhaal deze handelingen en zorg dat het ijs rondom bedekt is met een paneerlaag.
Leg de gepaneerde bollen ijs in een bakje en zet minimaal 2 uur in de vriezer.
Verhit de olie in een steelpan tot 180C.
Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer.
Schep op een bord een beetje aardbeiencoulis.
Frituur de ijsbollen in 1 minuut goudbruin.
Laat even uitlekken op een stuk keukenpapier en leg op het bord.
Serveer direct.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg ...

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is. ...